Mellanhedens IP
3 februari 2019
14:00

Referat: Korpen - AIF Barrikaden

Eftersom vi bytte runt väldigt mycket känns det inte så meningsfullt att berätta om startelva och avbytare utan det är bättre att mer allmänt berätta på vilka platser folk spelade när de var inne:

Filip var målvakt hela matchen. Ytterbackspositionerna delades mellan Patrik, Jonathan T och Morteza Ahmadi (ny spelare), mittbackspositionerna av Anton, Ghafur och Martin J, mittfältspositionerna av David K, Alex M, Martin N Ali Y och Jonathan T och anfallspostionerna delades av Hamuda, Anders, Erik Tuvesson (ny spelare) och Nebil Abdalrahna Ali (första seniormatchen).

Vi började bäst men ganska snart jämnade spelet ut sig. Trots stundvis skapligt spel hade vi svårt att skapa några riktigt, riktigt klara målchanser utan missade ofta den sista avgörande passningen som skulle kunna leda till dem. Något liknande om än inte riktigt detsamma kan ju vid närmare eftertanke också sägas om våra motståndare. De kom ju dock till ett par frilägen, ett av dem efter ett grovt individuellt misstag, och hotade mer i djupet men krånglade ofta till sitt anfallsspel genom att ta väldigt konstiga beslut. Sägas bör väl att Filip gjorde en mycket fin räddning på det enda riktigt hotande avslutet från dem.

Halvlekens enda mål gjorde vi i den 36:e min när vi vann bolle från dem på mittplan och Alex som ofta skjuter alldeles för lite, efter att ha drivit bollen en bit, den här gången gjorde det från halvdistans och kunde se bollen gå in utan chans för målvakten eftersom han ”stod på fel ben”.

Andra halvlek blev precis som den första spelmässigt jämn men samtidigt nog aningen mer välspelad på båda håll. Korpen hade en stor trupp för dagen och satte in ett par nya bra spelare i paus.
I början av halvleken hade Korpen ett helt batteri av klara chanser där det flera gånger var närmast ofattbart att man inte fick bollen. Vi räddade hela 4 gånger på eller ytterst nära mållinjen när Filip satts ur spel under de första 10 minuterna. Den mest spektakulära situationen var när Martin J lyckades nå bollen bara någon meter från mållinjen när den var på vägen över densamma, men som det först såg ut inte bättre än att det trots allt skulle bli självmål. Men vad händer. Mot det 7,32 meter breda målen lyckas han träffa med ”skottet”precis på Anton som nästan stod ännu närmare mållinjen och - med viss hjälp? - kunde rensa undan bollen. Detta hände redan i den första minuten av halvleken då man också hann med ytterligare ett friläge.

Det skulle dock inte bli på någon av alla bollar som flaxade runt i vår målgård som kvitteringsmålet skulle komma utan efter ett ganska tungt långskott (frispark?) i ribban och ner på Filip som räddade. Dock kunde en av deras spelare enkelt slå in bollen från nära håll.

Det märkliga var att vi ändå inte alls var utspelade under denna period. Vi kombinerade skapligt men kom inte heller nu till de där riktigt heta chanserna medan det blev farligt nästan varje gång de anföll.

Efter målet ebbade Korpens alla chanser helt ut men vi skapade fortfarande inga superchanser - men en hel del halvchanser och kanske lite mer än så, och spelade ganska bra och det var speciellt roligt att se att alla våra yngsta spelare tog för sig så bra.

Tyvärr släppte vi in ett avgörande nickmål med minuten kvar av matchen vilket dock får sägas vara rättvist även om det naturligtvis kändes väldigt förargligt.

Statistik (våra siffror först) Hörnor: 2-4 Avslut på mål: 9-11 Avslut utanför: 3-8